Herken

je dit?

danielle-macinnes-IuLgi9PWETU-unsplash.j

JIJ...

.... weet als geen ander hoe je het iedereen naar de zin maakt. Je ziet en voelt veel & je geeft graag en makkelijk. Je hébt ook veel te bieden. Zowel privé als in je werk ben je er graag voor anderen.

Te vaak ben je bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen én van jezelf. En de lat ligt hoog. Het is niet snel goed. En ja, dat is best vermoeiend. Regelmatig voel je pas aan het eind van de dag hoe het eigenlijk echt met je gaat. Aan de buitenkant zullen anderen dit niet snel zien bij jou. Vaak kom je over als een stevige vrouw of man die het wel weet... Maar van binnen ervaar je het anders..

Wat je wil? Meer rust & meer ontspanning Minder de hele dag in je hoofd leven, meer naar je lijf luisteren. Minder 'je best doen' en meer doen wat echt goed voor jou is. 

Maar hoe doe je dat dan? Waarschijnlijk kan je anderen goed helpen bij de vragen die ze hebben. Het zou zomaar kunnen dat je zelf als coach, hulpverlener of als begeleider werkt. Als het om jezelf gaat, wéét je best goed wat er anders zou kunnen. Maar de volgende stappen - voelen en doen - vind je een stuk lastiger. 

En dat is echt niet gekBij anderen zie je nou eenmaal vaak snel wat er speelt. Bij jezelf is het een stuk lastiger omdat je er middenin zit en in je eigen bekende rondjes kan blijven rondlopen. Ook je eigen gedrag duurzaam veranderen gaat niet vanzelf. De kans om 'te blijven doen wat je altijd al deed' of na een tijdje weer terug te vallen in oude patronen, is behoorlijk groot. Dat betekent niet dat je niet wíl; dat betekent vooral dat het niet eenvoudig is. 

 

Wat ik hierin voor je kan betekenen? Ten eerste bied ik je een plek waar je even stil mag staan, waar je in alle vrijheid & veiligheid volkomen jezelf mag zijn. En verder houd ik je graag een eerlijke spiegel voor, breng ik samen met jou ordening aan in je vragen & onderzoek ik samen met jou wat jij nodig hebt om dichterbij de door jou gewenste situatie te komen. Ik heb geen pasklare antwoorden voor je; ik help je wel om je eigen antwoorden (terug) te vinden én om alle inzichten te vertalen naar concreet gedrag.  

 

Ik kies ervoor om elke keer weer aandacht te geven aan je voelen, je denken én je doen. Als jouw hoofd, hart en handen weer goed met elkaar leren samenwerken, ben jij uiteindelijk in staat om meer de regie te pakken. 

Ik geloof in mogelijkheden en dus kijken we vooral naar wat er wél kan, Ik geloof in duidelijkheid & mildheid. Ik geloof in jou!