Doen wat klopt voor jou

Nanja Tiggelaar_klein-5_edited.jpg

JIJ...

Bijna iedereen wandelt wel eens naast zichzelf, voelt dat de energie niet (meer) stroomt. Dit kan allerlei redenen hebben: de angst voor het onbekende, onzekerheid, oude hardnekkige patronen of een hoofd wat maar blijft roepen. Hierdoor  doe je niet wat je eigenlijk zou willen, ben je niet in staat om tot actie te komen en gaat de boel van binnen op slot. 

 

Ook zijn er de grote momenten in het leven die de boel op z'n kop kunnen zetten. Overlijden, scheiding, ziekte, verdriet, samenleven met een nieuw gezin wat moeilijker is dan je dacht, gedoe thuis… om er maar een paar te noemen. Dat wat helder leek, is ineens helemaal niet meer duidelijk. En je lijkt ook nu jezelf kwijt te zijn. Hallo, waar ben je? Je wil verder, anders, meer… maar het lukt je even niet op de een of andere manier. 

 

En dat is helemaal oké. Maar zo voelt het vaak niet. Het voelt alsof je jezelf kwijt bent en daardoor kan je de neiging hebben om te gaan duwen, trekken, vermijden, hard werken, ‘gewoon’ door te gaan. Dingen te gaan doen om maar niet te hoeven voelen. 

 

Wat werkt dan? Hoe maak je van die scherven weer iets nieuws? Hoe vind je dat eigen pad dan? Wat doe je op die momenten dat je het spoor bijster bent? Wat werkt er dan?

 

Het flauwe is dat deze vragen lijken of ze tot kant-en-klare antwoorden leiden. Maar zo simpel is het helaas niet. Je zult hier echt wel zelf aan de bak moeten. Maar misschien wel op een andere manier dan je gewend was. Door juist zachter te worden in plaats van op kracht door te gaan. Door jezelf stil te zetten in plaats van maar door te rennen. Door de ruimte te nemen voor wat er in je speelt in plaats van alleen maar die dingen te doen die leuk zijn of je afleiden. 

 

Om weer helderheid te krijgen, zul je eerst een pas op de plaats moeten maken. De balans opmaken. Stilstaan bij jezelf. Bij wie je bent zodat je weer kan zien wat er allemaal is en wat er toe doet voor jou. Zodat je als je 85 bent met een glimlach terug kan kijken op een leven dat voor jou de moeite waard is. Ook al was het niet altijd makkelijk, het was waardevol voor jou.

 

Coaching helpt om orde te scheppen, overzicht te krijgen, te kijken naar die stukken van jezelf die je in je eentje niet eens kan zien. En zo ontstaat er weer helderheid & ruimte. Vanuit daar kan je stappen zetten die kloppen en elke keer opnieuw afstemmen op wat voor jou de moeite waard is en de onrust die hierbij kan ontstaan leren verduren. 

 

Dit heb je zelf te doen én je hoeft het niet alleen te doen. Je bent van harte welkom in Dieden om te kijken hoe we hier samen op een passende manier mee aan de slag kunnen.