Herken

je dit?

JIJ...

...bent een harde werker. Je weet als geen ander hoe je het iedereen naar de zin maakt. Je ziet en voelt veel & je geeft graag en makkelijk. Je hébt ook veel te bieden. Zowel privé als in je werk ben je er graag voor anderen.

Tegelijk kan je jezelf hierin ook verliezen, wordt je 'moeten'-lijstje langer en langer en draait je hoofd overuren lijkt het wel. Aan de buitenkant zullen anderen dit niet snel zien bij jou. Vaak kom je over als een stevige vrouw of man die het wel weet... Maar zelf voel je dat je behoorlijk moe kan worden van het vele moeten, denken en geven.  

Te vaak ben je bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen én van jezelf. En de lat ligt hoog. Het is niet snel goed. En ja, dat is best vermoeiend. Regelmatig voel je pas aan het eind van de dag hoe het eigenlijk echt met je gaat. 

Wat je wil? Meer rust! Minder de hele dag in je hoofd leven, meer naar je lijf luisteren. Minder moeten en meer doen wat echt goed voor jou is. Maar hoe doe je dat dan? 

Waarschijnlijk ken je jezelf al behoorlijk goed en kan je anderen goed helpen bij de vragen die ze hebben. Zelf heb je nog wel eens de neiging om maar inzichten te blijven verzamelen. En ja, dat is ook verleidelijk, maar het kan ook frustrerend zijn. Je wéét namelijk heel goed (en steeds beter) wat er anders zou kunnen en tegelijkertijd vind je het lastig om dit ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Natuurlijk zet je wel stappen, maar die echte rust is regelmatig nog ver te zoeken. En stiekem schaam je je misschien zelfs wel een beetje dat het je 'nog steeds' niet lukt. 

En toch is dat echt niet raar. Soms lijkt het wel alsof iedereen om je heen in staat is om precies die dingen te doen die kloppen. Ik geloof dat het iets genuanceerder ligt en ik weet -ook uit eigen ervaring- hoe lastig het kan zijn om echt volledig open in je eigen spiegel te kijken, om je eigen gedachten objectief  onder de loep te nemen & hoe pittig een volkomen eerlijke dialoog met jezelf is.

Bij anderen zie je vaak snel wat er speelt. Bij jezelf is het een stuk lastiger omdat je er nou eenmaal middenin zit. En ook je eigen gedrag duurzaam veranderen, gaat niet vanzelf. De kans om 'te blijven doen wat je altijd al deed' of na een tijdje weer terug te vallen in oude patronen, is behoorlijk groot. Dat betekent niet dat je niet wíl; dat betekent vooral dat het niet eenvoudig is. Jezelf ontwikkelen en je gedrag hierop aanpassen, vraagt tijd, lef, liefde & aandacht. En soms de ondersteuning van een coach :-).

Want ik geloof wel dat het kan! En gelukkig zie ik dat door de jaren heen ook terug bij de mensen met wie ik een stuk op mag lopen. 

 

Wat ik voor je kan betekenen? Ten eerste bied ik je een plek waar je even stil mag staan, waar je in alle vrijheid & veiligheid volkomen jezelf mag zijn. En verder houd ik je graag een eerlijke spiegel voor & onderzoek ik samen met jou wat jij nodig hebt om meer rust te ervaren, om minder te leven vanuit moeten en om meer te doen wat je zo graag wil. Ik heb geen pasklare antwoorden voor je;  ik help je wel om je eigen antwoorden (terug) te vinden, om af en toe stil te leren staan én om alle inzichten te vertalen naar concreet gedrag.  

 

Ik kies ervoor om elke keer weer aandacht te geven aan je voelen, je denken én je doen. Als jouw hoofd, hart en handen weer goed met elkaar leren samenwerken, ben jij uiteindelijk in staat om meer de regie te pakken. 

Ik geloof in mogelijkheden en dus kijken we naar wat er wél kan, Ik geloof in duidelijkheid & mildheid. Ik geloof in jou!